Avakadonun kozmetik ürünlerinde kullanımı

  • Avakado yağı genellikle kozmetik ürünlerinde kullanılır. Bunun sebebi deriye hızla nüfus etmesi ve vücut tarafından da emilmesidir. Böylece ciltteki ince çizgilerin görünümü azalır ve kuru cilt neme doyar. Doğru kullanıldığında ciltte yağ tabakası bırakmaz. İçindeki yağ asitleri cildin ürettiği sebuma benzerlik gösterir ve gözenekleri tıkamaz.
  • Düşük seviyede UV koruması sağlar (SPF 6-8). Güneşin zararlı ışıklarından korunmaya yardımcıdır. Aynı zamanda güneş lekelerinin tedavisinde de kullanılır.
  • Saç teline çoğu yağa oranla daha hızlı ve iyi nüfuz ederek saçı besler. Saç bakım kürlerinin çoğunda avokado yağına rastlanabilir. Saça parlaklık verir, kırılmasını önler.
  • Egzama ve sedef gibi cilt hastalıklarının etkilerinde azalma görülmesini sağlar.
  • Göz altı ve çevresini nemlendirir.

Be the first to comment

Leave a Reply